Şeker hastalarının blogu hayatınıza renk katacak ve sizi sağlıklı bir hayata yönlendirecek güncel bilgiler 10 Yıldır diyabet hastası 19 yaşında bir gencin blogu --HOŞGELDİNİZ--

29 Nisan 2016 Cuma

Şeker Hastalığım Boyunca Neler Yaşadım?


Dile Kolay 10 Yıl Neler Yaşadım Bu Zamana Kadar?

İnsülin
   Hastalığa ilk yakalandığım zamanları sorarsanız çok hatırladığım söylenemez ama bazı şeyleri elbet hatırlıyorum. Çoğu diyabetli çocuğun yaşadığı kendine iğne yapma sendromunu ben hiç yaşamadım.Direkt yaptım iğnemi zorlandığım en zor yer pirinç pilavını sadece 3 yemek kaşığı yiyeceğimi öğrendiğim dakikalardı. :) Dünyam başıma yıkılmadı değil.Çocuk aklı işte arada yapılan annemden gizlediğim kaçamaklarla geçti ilk yıllarım.

      Okulda öğlenleri fastfoodla beslenmezdim hastalık bahanesiyle annem evden getirirdi yemeğimi.Açıkçası bu hastalık bir yandan bana verilen bir nimet denilebilir.Yoksa şimdi belki 150 kg olabilirdim. Hala kendime hakim olamadığım noktalar var.Geceleri ağladığım zamanlar da oldu elbet ama bu biraz da benim duygusal yapımdan.
  
     Ve hastalığın uzun vadede getirdiği gereksiz asabiyet.Şeker hastaları çok çabuk sinirlenir diyorlar ya bence doğru o :) olmadık bir şeye kızdığım doğrudur.Annemi çok kırdım zamanında.Neyse gelelim etkilerine.Olmadık zamanda gelen hipoglisemiler(şeker düşüklüğü),hiperglisemiler(şeker yüksekliği). Dersin ortasında gelen soğuk terlemeler... Bu belirtileri diğer yazılarımda yazacağım.Öğün atlandığında veya fazla insülin yapıldığında oluyor bu. 
    Uzun vadede fazla insülin kilo aldırıyor daha çok yemek istiyorsunuz.Kilo aldıkça insülin hücreye giremiyor açlık hissediyorsunuz 10 doz yeterken 20, 20 yeterken 30'a çıkıyorsunuz.Sıcak bir yerde fazla duramıyorum hemen belli ediyor kendini zonkluyor bir yerlerim :) Hareketsizlik çok etkiliyor.2010 senesinde göz sağlığım bozuldu yaz ayında.Hareketsiz bir tatil geçirdim.Belki genetik de olabilir bilemem.

    Avantajları da var :) Gittiğiniz yerlerde şeker hastasıyım derseniz yoğun ilgi görüyorsunuz.Acılı gözlerle bakanlar da var aldanmayın.Dersin ortasında gofret,elma yiyebiliyorsunuz.Ha bir de şeker hastalarına verilen sağlık raporu var onun sağladığı avantajlar oh ohh :) bundan ileriki yazılarımda bahsedeceğim ama özetle hastalığın hayatımıza direkt olarak bir etkisi yok elbette var ama hayat şartlarımızı daha kötü hastalıklar gibi çok etkilemiyor buna da şükür şimdilik bu kadar esenle kalın...
  
   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder